Premsa


Pavimenten un carrer de Banyoles amb asfalt que incorpora plàstic reciclat

Per reduir la contaminació, a la capital del Pla de l’Estany, a Banyoles, hi comencen a utilitzar un asfalt fet, en part, amb plàstic. Són plàstics que ja no es poden reciclar i que haurien acabat a l’abocador o incinerats. Aquí arriben triats, nets i triturats i s’incorporen al betum necessari per fer l’asfalt. És una solució que s’ha desenvolupat a Escòcia i que ja s’ha implantat a països com Austràlia o els Estats Units.


Plàstic reciclat per a l’aglomerat asfàltic
AMSA en fa una prova pilot a nivell estatal en un carrer de Banyoles

L’empresa Agustí Masoliver SA, AMSA , dedicada a les obres públiques, està asfaltant el passeig Dalmau de Banyoles amb un aglomerat que conté un additiu elaborat amb plàstic reciclat, en substitució del betum. És el primer cop que es fa servir a l’Estat espanyol aquest ingredient amb aquesta finalitat, segons van indicar ahir l’empresa i l’Ajuntament, en la presentació de la iniciativa. El seu cost i la seva resistència són similars als d’un asfalt convencional, però, en canvi, es preveu que tingui més durabilitat…
Accés a la notícia completa de El Punt Avui

.


Catalunya al dia
22/09/2021.

Catalunya al dia, la crònica del territori cada dia a les 13.00 a Catalunya Informació, amb Marta Romagosa.

 

 

 

 


Asfalten carreteres i carrers amb plàstic reciclat per reduir les emissions de CO2. Un carrer de #Banyoles és el primer de l’Estat


Carreteras de plástico reciclado en España, una realidad

Andreu Agustí, director general de Agustí y Masoliver, S.A. dijo: “Este es un importante paso adelante en la agenda de sostenibilidad de España. Si vamos a descarbonizar nuestra economía y reducir nuestra dependencia de los combustibles fósiles, pasando a la energía 100% renovable para 2050, debemos empezar a pensar de manera innovadora y apoyar nuevas formas de trabajar más sostenibles. La carretera de la Vallensana BV-5011 tiene un tráfico diario de 2.150 vehículos por día, y es una carretera importante en la zona. Y esto es solo el principio, ya que tenemos planes de desplegar más carreteras de plástico en todo el país desde nuestra base en Sant Fost de Campsentelles (Barcelona) durante los próximos años »…Accés a la notícia completa a ‘Interempresas’


Banyoles asfalta una calle con residuos de plástico, una prueba pionera en España

Un municipio gerundense asfalta el paseo Dalmau con un material fabricado con residuos de plástico.
Se da una segunda vida al plástico que hubiera acabado en un vertedero.
Se trata de la primera calle que se asfalta en España con este tipo de material.
Accés a la notícia completa a NIUS


El plàstic reciclat és el component clau del nou asfalt de la Vallensana – Badalona Tres60

Fa només dues setmanes que l’empresa AMSA ha asfaltat 5’5km de la Vallensana que uneixen Badalona i Montcada i Reixach amb plàstic reciclat i reutilitzant l’asfalt anterior. Aquest nou component fa reduir els residus i l’emissió de CO2 a l’empresa a la vegada que es crea una carretera que permet més trànsit i vehicles més pesants. Tot avantatges!

Som Mollet Foto

sommollet

Sant Fost asfalta el camí que creua la Bòbila amb 150 quilos de plàstics provinents de la recollida selectiva

Sant Fost ha iniciat aquest dilluns els treballs per asfaltar el camí que creua la Bòbila amb 150 quilos de plàstics provinents de la recollida selectiva i que tenien com a destí final l’abocador. L’actuació, pionera a l’Estat pel que fa a l’ús d’aquest material, és obra de l’empresa santfostenca Amsa, especialista en la producció asfàltica des de fa més d’un segle.

Accés a la notícia completa de SomMollet

Badalona té la primera carretera d’Europa feta amb plàstic

Els recursos naturals són escassos i el sistema d’ultra producció frenètic on vivim no ajuda a donar descans al planeta. És per això que iniciatives com la que us presentem a continuació són més necessàries que mai. La carretera de la Vallensana, tram que inicia a Can Ruti i uneix Badalona amb Montcada, s’ha convertit en la primera via de l’Europa continental que s’ha asfaltat amb residus de plàstic.

Accés a la notícia completa de Diari de Badalona

El passeig de la Verneda estrena un paviment fet amb residus plàstics

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat al passeig de la Verneda un nou paviment que incorpora traces de plàstics que no es poden reciclar i que ja havien finalitzat la seva vida útil i per tant, no podien tenir un nou ús. S’ha instal·lat al barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, i forma part d’una prova pilot per avaluar la seva resistència al trànsit pesat i comptabilitzar la reducció de CO2. L’actuació s’ha realitzat al tram situat dins del terme municipal de Barcelona però està previst que també es faci al tram de Sant Adrià de Besòs.

Accés a la notícia completa de betevé

El Ayuntamiento de Barcelona coloca pavimento hecho con residuos de plástico

El Ayuntamiento de Barcelona ha iniciado una prueba piloto que consiste en colocar un nuevo pavimento hecho con residuos de plástico no reutilizables en el Paseo de la Verneda.

Según indica el consistorio barcelonés en un comunicado, la utilización de plásticos no reutilizables para hacer pavimento permite reducir las emisiones de CO2 que se emitirían, tanto durante la fabricación del material para el asfaltado, como durante el tratamiento posterior del plástico.

Accés a la notícia completa de El Periódico