Premsa


Pavimenten un carrer de Banyoles amb asfalt que incorpora plàstic reciclat

Per reduir la contaminació, a la capital del Pla de l’Estany, a Banyoles, hi comencen a utilitzar un asfalt fet, en part, amb plàstic. Són plàstics que ja no es poden reciclar i que haurien acabat a l’abocador o incinerats. Aquí arriben triats, nets i triturats i s’incorporen al betum necessari per fer l’asfalt. És una solució que s’ha desenvolupat a Escòcia i que ja s’ha implantat a països com Austràlia o els Estats Units.


Plàstic reciclat per a l’aglomerat asfàltic
AMSA en fa una prova pilot a nivell estatal en un carrer de Banyoles

L’empresa Agustí Masoliver SA, AMSA , dedicada a les obres públiques, està asfaltant el passeig Dalmau de Banyoles amb un aglomerat que conté un additiu elaborat amb plàstic reciclat, en substitució del betum. És el primer cop que es fa servir a l’Estat espanyol aquest ingredient amb aquesta finalitat, segons van indicar ahir l’empresa i l’Ajuntament, en la presentació de la iniciativa. El seu cost i la seva resistència són similars als d’un asfalt convencional, però, en canvi, es preveu que tingui més durabilitat…
Accés a la botícia completa de El Punt Avui

.


Catalunya al dia 22/09/2021.

Catalunya al dia, la crònica del territori cada dia a les 13.00 a Catalunya Informació, amb Marta Romagosa.

 

 

 

 


Catalunya al dia, la crònica del territori cada dia a les 13 hores a Catalunya Informació, amb Marta Romagosa.


Carreteres de plàstic reciclat a Espanya, una realitat

Andreu Agustí, director general d’Agustí i Masoliver, SA va dir: “Aquest és un important pas endavant en l’agenda de sostenibilitat d’Espanya. Si anem a descarbonitzar la nostra economia i reduir la nostra dependència dels combustibles fòssils, passant a l’energia 100% renovable per al 2050, hem de començar a pensar de manera innovadora i donar suport a noves formes de treballar més sostenibles. La carretera de la Vallensana BV-5011 té un trànsit diari de 2.150 vehicles per dia, i és una carretera important a la zona. I això és només el principi, ja que tenim plans de desplegar més carreteres de plàstic a tot el país des de la nostra base a Sant Fost de Campsentelles (Barcelona) durant els propers anys »…
Accés a la notícia completa de ‘Interempresas’


Banyoles asfalta un carrer amb residus de plàstic, una prova pionera a Espanya

Un municipi de Girona està pavimentant el passeig marítim de Dalmau amb un material fabricat amb residus de plàstic.
El plàstic que ha acabat en un abocador rep una segona vida.
Aquest és el primer carrer pavimentat a Espanya amb aquest tipus de material.
Accés a la notícia completa de NIUS


El plàstic reciclat és el component clau del nou asfalt de la Vallensana – Badalona Tres60

Fa només dues setmanes que l’empresa AMSA ha asfaltat 5’5km de la Vallensana que uneixen Badalona i Montcada i Reixach amb plàstic reciclat i reutilitzant l’asfalt anterior. Aquest nou component fa reduir els residus i l’emissió de CO2 a l’empresa a la vegada que es crea una carretera que permet més trànsit i vehicles més pesants. Tot avantatges!

Som Mollet Foto

sommollet

Sant Fost asfalta el camí que creua la Bòbila amb 150 quilos de plàstics provinents de la recollida selectiva

Sant Fost ha iniciat aquest dilluns els treballs per asfaltar el camí que creua la Bòbila amb 150 quilos de plàstics provinents de la recollida selectiva i que tenien com a destí final l’abocador. L’actuació, pionera a l’Estat pel que fa a l’ús d’aquest material, és obra de l’empresa santfostenca Amsa, especialista en la producció asfàltica des de fa més d’un segle.

Accés a la notícia completa de SomMollet

Badalona té la primera carretera d’Europa feta amb plàstic

Els recursos naturals són escassos i el sistema d’ultra producció frenètic on vivim no ajuda a donar descans al planeta. És per això que iniciatives com la que us presentem a continuació són més necessàries que mai. La carretera de la Vallensana, tram que inicia a Can Ruti i uneix Badalona amb Montcada, s’ha convertit en la primera via de l’Europa continental que s’ha asfaltat amb residus de plàstic.

Accés a la notícia completa de Diari de Badalona

El passeig de la Verneda estrena un paviment fet amb residus plàstics

L’Ajuntament de Barcelona ha instal·lat al passeig de la Verneda un nou paviment que incorpora traces de plàstics que no es poden reciclar i que ja havien finalitzat la seva vida útil i per tant, no podien tenir un nou ús. S’ha instal·lat al barri del Bon Pastor, al districte de Sant Andreu, i forma part d’una prova pilot per avaluar la seva resistència al trànsit pesat i comptabilitzar la reducció de CO2. L’actuació s’ha realitzat al tram situat dins del terme municipal de Barcelona però està previst que també es faci al tram de Sant Adrià de Besòs.

Accés a la notícia completa de betevé

El Ayuntamiento de Barcelona coloca pavimento hecho con residuos de plástico

El Ayuntamiento de Barcelona ha iniciado una prueba piloto que consiste en colocar un nuevo pavimento hecho con residuos de plástico no reutilizables en el Paseo de la Verneda. Según indica el consistorio barcelonés en un comunicado, la utilización de plásticos no reutilizables para hacer pavimento permite reducir las emisiones de CO2 que se emitirían, tanto durante la fabricación del material para el asfaltado, como durante el tratamiento posterior del plástico.
Accés a la notícia completa de El Periódico
Carril Bici


La renovación de un carril bus de Barcelona evita que más de 2.600 kg de residuos plásticos acaben en vertedero

El Ayuntamiento de Barcelona tiene la misión de transformar las calles de Barcelona, creando un sistema de infraestructura sostenible que usa residuos plásticos, que de otro modo terminarían en un vertedero.

La siguiente fase de su programa para toda la ciudad ha empezado, con el anuncio de transformar cinco tramos de carril bus en la Avenida Diagonal que serán repavimentados, cuyos trabajos están siendo ejecutados por la empresa constructora Agustí y Masoliver SA (AMSA), usando un producto excepcionalmente sostenible creado por la nueva e innovadora empresa británica MacRebur asociada con AMSA. Accés a la notícia completa de interempresas

 
L’Escala reutilitza 1200 quilos de plàstic de rebuig per a reformar la plaça Nova

L’Ajuntament de l’Escala ha reutilitzat 1200 quilos de plàstics de rebuig per al nou paviment de l’aparcament de la plaça Nova que ha estat sotmesa a una reforma.

Els plàstics s’han incorporat a la mescla asfàltica, un asfalta més sostenible que, segons remarca l’Ajuntament, suposa la reducció de l’emissió d’uns 1.860 kg de CO2 a l’atmosfera respecte a un asfalt convencional. Amb aquesta nova fórmula, els plàstics que ja han esgotat la seva vida útil i no es podien reciclar, tenen una sortida diferent de l’abocador o a la incineració.

Accés a la notícia completa del Diari de Girona